Het nieuwe SDO B1 team start competitie met wisselende resultaten


Eindelijk is het nieuwe seizoen weer begonnen en mag iedereen weer lekker korfballen! Na wat wisselingen aan het eind van vorig seizoen is er een nieuw aspiranten B1-team gevormd en de geselecteerden hiervoor zin: Elin, Lena, Sindy, Lindsey, Zoë, Gijs Weijers, Yano, Jibbe en Bart met als trainers/coaches Maaike & Yvonne.

Op zaterdag 18 september stond de thuiswedstrijd SDO B1 – TOP B4 op het programma; jammer genoeg kon Yano niet meedoen, want die had net een gebroken teen opgelopen (beterschap Yano!), Sindy was ziek en Lindsey kon helaas niet meedoen. Dus waren Quinten en Laura van de A1 opgeroepen en ook Marit kon gelukkig meedoen.

De 1e aanval met Gijs, Quinten, Laura en Marit begon goed en als snel zette Quinten de 1-0 op het scorebord! Daarna kwam TOP in de wedstrijd en wist zelfs tot 1-3 uit te lopen voordat Quinten zijn 2e doelpunt maakte, dus 2-3. TOP scoorde ook, maar Jibbe (samen in het vak met Lena, Zoë en Elin) was zijn tegenstander te slim af en maakte de 3-4, waarna Lena de tussenstand op 4-4 bepaalde. In de rust werden natuurlijk allerlei tactische aanwijzingen gegeven en dat hielp, want Quinten en Laura scoorden allebei, dus 6-4. Nog even een tegenstribbeling van de ploeg uit Sassenheim, maar Lena en Quinten wisten beiden op fraaie wijze te scoren en met nog 1 tegendoelpunt werd de eindstand 8-6, dus een mooie, maar moeizame overwinning!

Op dinsdag 21 september stond de inhaalwedstrijd bij Madjoe op het programma en ook daar was weer wat hulp van de A1 gevraagd; zowel Jelmer als Ricky konden gelukkig meedoen en ook Caithlyn wilde haar steentje weer bijdragen!

Madjoe scoorde al snel de 1-0, maar Zoë, die in het aanvalsvak stond met Gijs, Ricky en Lindsey, maakte de stand weer gelijk; 1-1. Het andere aanvalsvak (Jelmer, Jibbe, Elin en Lena) had het lastig en kwam niet tot scoren, terwijl de Rijnsburgers wel de korf wisten te vinden (3-1). Daarna scoorden alleen Zoë en Ricky nog voor SDO, zodat er met rust 6-3 op het scorebord stond. Ondertussen hadden Bart en Caithlyn ook al meegedraaid. Madjoe was wel wat sterker en feller waardoor onze verdedigingen het erg lastig hadden en helaas wist de thuisploeg nog een aantal keer te scoren, terwijl de schotpogingen van SDO het mandje niet meer wisten te vinden, dus jammer genoeg werd de eindstand 11-3….. Volgende week weer een nieuwe poging!