SDO 2 begint het nieuwe jaar met frisse moed, maar redt het net niet tegen KZ Danaiden


Het was alweer 5 weken geleden dat SDO 2 een wedstrijd gespeeld had, dus het was wel een beetje wennen om weer met elkaar in het veld te staan! Gelukkig waren Emily, Nina en Aimée van de A1 bereid om met ons mee te doen en ook Maaike Geluk en Caroline waren er bij.

De 1e aanval met Marjolein, Aimée, Jochem Schuit en Tycho begon voortvarend, want Tycho scoorde 2x van afstand, dus 2-0 op het scorebord! De 2e aanval met Yvonne, Emily, Jasper en Brian kreeg niet genoeg tijd om de bal erin te gooien, want de Leidenaars deden dat ook 2x, dus 2-2. Het scoren ging daarna een beetje om en om; KZ Danaiden kwam steeds op voorsprong, maar SDO verweerde zich goed en de ruststand werd 8-10. Onze doelpunten werden gemaakt door Tycho (2x), Jasper (2x), Nina en Jochem Schuit.

De 2e helft begon met Pim voor Brian, Jochem Ram voor Jochem S en  Maaike voor Aimée. Jasper schoot direct raak, 9-10, maar KZ Danaiden ook, dus 9-11. Het lukte SDO 2 maar niet om gelijk te komen, hoewel we halverwege nog tot 13-14 terug kwamen. Daarna nog 14-16, maar uiteindelijk waren de Leidenaars toch iets zuiverder en wisten de wedstrijd met 15-18 te winnen. Jammer…. Jasper scoorde nog 1x, Marjolein benutte een strafworp, Jochem R scoorde van afstand evenals Pim en Tycho en Caroline verzilverde een doorloopbal.

Alle doelpuntenmakers nog op een rijtje: Tycho 5x, Jasper 4x en 1x scoorden Jochem S, Nina, Marjolein, Jochem R, Caroline en Pim.