SDO 2 heeft de stijgende lijn te pakken en verslaat zowel Madjoe als KZ Danaïden


De uitwedstrijd tegen Madjoe op 9 maart ging een beetje kansloos verloren, maar op 16 maart was direct de return in Hillegom en daar deed SDO 2 betere zaken!

De aanval met Tycho, Jochem R, Alice en Cecile trok de stand gelijk door een doelpunt van Tycho en daarna kreeg het team de smaak te pakken, want in het andere vak (Jasper, Pim, Aimée en Yvonne) scoorden de beide heren, dus 3-1. SDO bleef goed doorgaan met combineren en ook de verdediging had de boel aardig op slot, dus de (vermoedelijke) ruststand van 10-4 sprak voor zich.

De 2e helft begon met Jochem S op de plek van Jochem R; SDO 2 bleef aan de goede kant van de score, maar Madjoe kreeg even een opleving, waardoor de tussenstand 13-7 werd. Helaas verstapte Alice zich en moest met een enkelblessure het veld verlaten; gelukkig kon Laura voor haar invallen en ook Caroline kwam nog in het veld voor Emily. Het Tweede speelde wedstrijd rustig uit en won uiteindelijk verdiend met 15-10.

De heren waren aardig op schot: Pim en Jasper ieder 4x, Tycho 3x, Jochem S 2x, Alice en Yvonne 1x.

Afgelopen zaterdag speelde SDO 2 haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Leiden tegen KZ Danaïden. De vorige wedstrijd was met 15-18 verloren, maar we hadden er zin en het werd wederom een hele spannende wedstrijd!

Tycho had het vizier aardig op scherp, want hij zorgde persoonlijk voor de 0-2 voorsprong! Jasper deed er een schepje bovenop voordat de thuisploeg kon tegenscoren; 1-3. Beide heren zorgden voor veel doelpunten en bleken erg belangrijk voor het scoreverloop. SDO bleef steeds op voorsprong, maar de Leidenaars kropen langzaam dichterbij en de ruststand werd 6-7; zowel Tycho als Jasper scoorden alle doelpunten, uiteraard door het harde werken van de overige vakgenoten! Nog wel even de melding dat Eline speciaal meekwam om de 1e helft te spelen na haar eigen kampioenswedstrijd in de Vosse!

In de 2e helft kwam Nancy (na een jaar niet gespeeld!) er in voor Eline, die snel weg moest, en Pim kwam erin voor Jochem R. Caroline scoorde via een “karakteristieke Caroline-omdraaibal” de 6-8, maar KZ Danaïden kwam langszij (9-9). Dit bleef zo doorgaan, want steeds kwam SDO 2 op 1 of 2 punten voorsprong, maar scoorde KZ weer de gelijkmaker. Echter na 12-12 bleef SDO steeds op voorsprong en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 15-16! Een weliswaar nipte overwinning, maar wel verdiend! De topscoorder werd Tycho (8x), gevolgd door Jasper (5x) en de overige doelpunten kwamen van Caroline, Jochem S en Pim.

Na al die overwinningen is SDO 2 allang van de laatste plek af en staat nu zelfs op een gedeelde 4e plek!