SDO 2 houdt na spannende wedstrijd tegen TOP de twee punten in Hillegom


Het Tweede heeft tot nu toe nog geen punten kunnen behalen uit de zaalcompetitie en ook de wedstrijd van vorige week bij Kios leverde helaas niets op.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen TOP op het programma en de uitwedstrijd in Sassenheim was nipt met 15-14 verloren gegaan, dus wellicht lagen hier mogelijkheden om van de “0” af te komen…..

Gelukkig waren weer een aantal dames bereid het team te “bevrouwen” (Eline, Debbie, Iris en Nina); Marjolein zou zo snel mogelijk uit haar werk door komen en kon dan ook 10 minuten na aanvang van de wedstrijd het veld betreden.

De 1e aanval met Tycho, Jochem R, Debbie en Eline begon voortvarend, want zowel Tycho als Debbie schoten van afstand raak, dus 2-0! Daarna kwam TOP langszij en zelfs op 2-3, maar Eline schoot de 3-3 binnen. Er trad een periode aan waarin zowel TOP als SDO om en om scoorden en de teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd! Gelukkig wist SDO met 2 punten voorsprong de rust in te gaan door doelpunten van Pim (2x), Jochem R (2x), Jasper (2x), Eline en Yvonne.

Na rust kwam Jochem S erin voor Jochem R en Brian wisselde van plek met Pim. Beide teams bleven om en scoren en Tycho zorgde met 2 doelpunten voor 13-13. Nina kwam erin voor Eline. Vervolgens pakte TOP steeds een puntje voorsprong, maar SDO 2 bleef goed doorgaan en wist steeds de stand gelijk te trekken tot 16-16. Toen scoorden zowel Nina en Tycho en werd het 18-16! De laatste minuten werden superspannend, want TOP verzilverde nog een strafworp en de toeschouwers brulden SDO 2 naar het eind van de wedstrijd! Dat hielp gelukkig en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Rick stond er 18-17 op het scorebord en dus gewonnen! Een mooie overwinning en dus de eerste 2 punten zijn binnen!

De doelpuntenmakers nog even op een rijtje: Tycho 5, Jasper 4, Eline 2, Pim 2, Jochem R 2, Debbie 1, Nina 1, Yvonne 1.