SDO 2 weet de eerste wedstrijden tegen KIOS, TOP en Tempo helaas niet te winnen


Op zaterdag 24 november begon de zaalcompetitie weer en er stond een thuiswedstrijd tegen de bekende tegenstander KIOS op het programma; alle 6 de eigen heren waren aanwezig, alleen bij de dames moest er hulp in geroepen worden van Caroline, Eline, Maaike G. en Laura om het team compleet te maken.

De 1e aanval met Caroline, Eline, Jochem R en S wist nog de 1-1 op het scorebord te zetten, maar daarna kreeg Kios het op haar heupen en schoot met scherp naar de 1-7 tussenstand! Dramatisch natuurlijk, maar SDO 2 was niet bij machte om te scoren! De ruststand van 3-9 was dan ook tekenend voor de 1e helft; alleen Jochem R en Caroline wisten de korf te vinden.

In de 2e helft begon Tycho op de plek van Jochem R, Laura verving Maaike en Brian kwam erin voor Pim. SDO 2 kreeg beter grip op haar spel en kwam door scores van Tycho, Jochem S, Jasper en Laura terug tot 7-9, maar Kios deed ook iets terug (7-12). Het verschil bleek te groot en ondanks de 5 doelpunten van Laura, Tycho, Jasper, Jochem S en Brian werd de wedstrijd verloren met 12-15. De opgebouwde achterstand in de 1e helft bleek te groot om nog een punt te behalen.

Vorige week zaterdag ging het Tweede op bezoek bij TOP in Sassenheim. De 1e verdediging met Mandy, Yvonne, Pim en Brian had het niet makkelijk en al gauw stond er 2-0 op het scorebord, terwijl de 1e aanval met Marjolein, Isabelle, Tycho en Jochem R ook nog niet haar draai kon vinden. Pim scoorde de 3-1, maar TOP liep uit naar 7-1 (!) voordat SDO weer iets terug kon doen; Jochem, Tycho (2x) en Pim (2x) bepaalden de 9-6 ruststand.

De 2e helft startte met Nina uit de A1 (haar debuut!) voor Mandy en Emiel wisselde niet veel later met Jochem. In deze fase werd het 9-9 (helaas zijn deze doelpuntenmakers niet bekend/ bijgehouden!), voordat de thuisploeg weer uitliep naar 12-9. Vervolgens scoorde Emiel 12-10 en Brian zette met 2 fraaie goals 12-12 op het scorebord! Helaas scoorde TOP weer, 14-12, daarna schoot Brian van ver raak (14-13), TOP reageerde direct en Tycho verzilverde een strafworp; 15-14. Helaas floot de scheidsrechter de wedstrijd af en werd dus nipt met 1 doelpunt verschil verloren!

 

Afgelopen zaterdag vertrok SDO 2 naar Alphen a/d Rijn om tegen Tempo te spelen. Met hulp van Alice en Aimée kon er compleet gestart worden. De 1e helft startte moeizaam voor SDO; zowel de aanval als de verdediging kwamen niet snel in hun spel, terwijl de thuisploeg met scherp schoot, waardoor er halverwege een 7-1 tussenstand op het scorebord stond! Wij konden nog slechts 2x scoren en de ruststand werd 13-3……

De 2e helft kwam Jasper in het veld voor Brian en Tycho wisselde van plek met Jochem R en zo langzamerhand kwam SDO beter in haar spel! Het werd 14-9, 17-10, 19-15, maar ondanks alle strijd werd er toch nog verloren met 22-17. Jammer genoeg moest Tycho met een enkelblessure het veld verlaten en kwam Jochem R nog ongeveer 10 minuten voor hem in het veld.

Geen goede start nog voor SDO 2 in het zaalseizoen; steeds is het begin van de wedstrijd op 7-1 achterstand komen is natuurlijk niet de bedoeling en daar gaan we in het nieuwe jaar zeker mee aan de slag! SDO 2 heeft nu 5 weken geen wedstrijd en heeft dus genoeg tijd om de juiste koers te vinden!