SDO blijft ongeslagen


Afgelopen zaterdag nam SDO het op tegen Fluks. In het eerste kwartier konden de Noordwijkers bijblijven, in het verder verloop van de wedstrijd was SDO heer en meester en won de wedstrijd met 13-20.

SDO draait een goede zaalseizoen er werd een maal gelijk gespeeld verder werden alle wedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het Noordwijkse Fluks. Op het veld werd er nipt gewonnen door de Hillegommers.

Vincent Baak was na een twee weken rust hersteld van zijn enkelblessure en kon weer starten in de basis acht. Het eerste kwartier was het Fluks die vier maal de voorsprong nam, maar het was even vaak dat SDO de stand gelijk trok. Hierna was het door Yvette Weijers en Mick Juffermans dat het eerste gaatje werd geslagen. Door vijf doelpunten op rij leek de eerste tik door de Hillegommers uitgedeeld. Waarbij bij rust SDO een voorsprong had van 5-9.

In de tweede helft bleef SDO de voorsprong behouden, Fluks was niet bij machten om dichterbij te komen. De voorsprong bleef vier of 5 doelpunten. Op het einde waren het Luuk Zwaan en Richard Braam die het slot op de deur gooide. Beide heren maakte twee doelpunten waardoor het gat naar acht werd gebracht. Waardoor de wedstrijd was gespeeld. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er 13-20 op het scorebord.

Na de wedstrijd bleek nummer twee van de ranglijst Thor gelijkgespeeld te hebben, hierdoor liep SDO nog een punt uit en is het gat met de nummer twee nu drie punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Amsterdam op het programma, waar thuis maar nipt van werd gewonnen.