SDO overklast Vlug en Vaardig/KCN


Afgelopen zaterdag speelde SDO tegen Vlug en Vaardig/KCN uit Amsterdam. In de Kennemerhal in Haarlem werd de wedstrijd na een stroeve start eenvoudig gewonnen. Na een ruststand van 16-9 werd het na het laatste fluitsignaal 29-14. Door deze overwinning blijft de Hillegomse ploeg stevig aan de leiding in de vierde klasse.

In plaatst van dat SDO afgelopen zaterdag in hun gebruikelijk thuishal de Vosse speelde, moest er noodgedwongen uitgeweken worden naar de Kennemerhal in Haarlem. In Haarlem werd tegen oude bekende Vlug en Vaardig/KCN aangetreden. In de afgelopen jaren speelde deze ploegen regelmatig tegen elkaar, waardoor er ook geen geheimen voor elkaar zijn.

Bij SDO kon Rolf beschikken over zijn volledige selectie, waardoor hij in de sterkste opstelling kon starten. Dit kon niet verhinderen dat de start van de wedstrijd voor de Amsterdammers was. Binnen vijf minuten stond er al 1-4 op het scorebord voor Vlug en Vaardig/KCN. Maar nog geen vijf minuten later waren de rollen compleet omgedraaid. SDO had de leiding genomen met 6-4. De Hillegommers wisten gedurende de eerste helft deze marge te behouden. Tot acht minuten voor rust SDO een sprint trok en Vlug en Vaardig/KCN bijna op dubbele cijfers zette, 16-9.

Na de rust bleef het spelbeeld van de laatste tien minuten van de eerste helft gelijk, SDO speelde een goede wedstrijd en liep steeds verder uit. Vooral Luuk Zwaan en Mick Juffermans waren deze week niet te stoppen. Ondanks dat de wedstrijd gespeeld was bleef SDO met scherp schieten. Na zestig minuten korfballen stond er 29-14 op het scorebord.

Door deze overwinning behoudt SDO de leiding in vierde klasse. Zowel Thor als Vlug en Vaardig/KCN staan nu op vijf punten achterstand. Waar Thor nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Komende weken staan er voor SDO geen wedstrijden op het programma. 9 maart zal er aangetreden worden in Harmelen tegen Thor.