SDO speelt laatste wedstrijd gelijk


De Hillegomse korfballers hebben het seizoen ongeslagen afgesloten. Afgelopen zaterdag werd er gelijk gespeeld tegen CKV Fluks die in de laatste seconde uit een vrijebal de gelijkmaker scoorde. De 15-15 was een goede afspiegeling van de wedstrijd.

De wedstrijd startte met Youri Besse in de basis voor de afwezige Mick Juffermans (schorsing) en Richard Braam (werkverplichtingen). In de eerste aanval was het voor SDO  gelijk raak, Luuk Zwaan scoorde uit een slimme korte kans. Hierop volgend was het Fluks die de voorsprong nam en uit liep naar 2-5. Maar nog voor rust kon SDO dit nog gelijk te trekken. Vlak voor rust maakt Jorrit Teeuwen vanaf afstand 8-8.

Na rust moest SDO de schwung terugvinden om de wedstrijd naar hun hand te zetten en punten in de Vosse te houden. In de tweede helft nam SDO vaker het voortouw waar voornamelijk de dames de doelpunten voor hun rekening namen. Naomi van der Luit, Yvette Weijers en Jaimy Juffermans zorgde ervoor dat de Hillegommers aan de goede kant van de score bleven. Tot kon er niet uitgelopen worden. In de laatste minuut was het dan ook nog ongemeen spannend met een stand van 15-14. SDO leek de wedstrijd uit te spelen waar het niet dat Fluks nog met minder dan een minuut te gaan nog een aanval kreeg. Welke uitmondde in een vrije bal. Deze werd door aanvoerster Marlou Passchier afgerond. Met nog enkele seconde te gaan leek SDO nog een kans te kunnen krijgen maar in de aanvallende actie werd de wedstrijd afgefloten, 15-15.

In de zaalcompetitie is SDO ongeslagen gebleven, de volgende wedstrijd staat pas 11 mei op het programma. Dit in verband met de overgang naar het veld. Op het veld staat SDO tweede op de ranglijst waardoor er nog van alles te winnen valt.