Sterk SDO verslaat Oosterkwartier


Tijdens de voorjaarcompetitie van SDO zijn de resultaten zeer wisselvallig. Zo werd er verloren van de koploper en de nummer laatst en werd DKV eenvoudig verslagen. Afgelopen zaterdag was SDO door een sterke rebound de betere tegen Oosterkwartier en versloegen zij de Haarlemmers met 20-16.

 

De laatste thuiswedstrijd dit seizoen werd afgelopen weekend door SDO gespeeld tegen Oosterkwartier. Een goede bekende, diverse oud-trainers van SDO komen daar vandaan en Nicoletta de Rijk speelde vorige jaar bij SDO en speelt nu in het eerste van Oosterkwartier.

 

De wedstrijd begon voor SDO zeer voorspoedig. In de eerste aanval was het direct raak, na een doorbraak van Mick Juffermans ronde Richard Braam succesvol af, 1-0. Toch bleef de wedstrijd gelijk op gaan, SDO sloeg een gat van twee punten welke door Oosterkwartier nog voor rust werd gedicht.

 

Tijdens de eerste helft werd al duidelijk dat de sleutel lag bij de rebound. Oosterkwartier heeft diverse spelers met lengte maar allen werden zij goed gestopt door de Hillegommers. Vooral Richard Braam, Luuk Zwaan en Rienke Rijerkerk pakte veel verdedigende rebounds. De aanvallen van SDO waren langer en geduldiger waardoor zij tot meer schotkansen kwamen en naar mate de tweede helft vorderde weer een voorsprong namen van twee en vier punten, 12-10 en 16-12. Oosterkwartier bleef volhouden met achterverdedigen wat geen resultaat had op de aanvallen van SDO. Luuk Zwaan was in de tweede helft niet te stoppen. In totaal zou hij negen maal scoren deze middag. De scheidsrechter floot na zestig minuten met een stand van 20-16.

 

Door deze overwinning blijft SDO derde in de poule. De laatste wedstrijd uit tegen Purmer over twee weken kan daar niets aan veranderen. Het seizoen zal afgesloten worden met het Gerwin Loderuskoppelschiettoernooi 16 juni op het eigen veld. Ook alle oud-leden, aankomende leden en andere nieuwsgierigen zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn. Kijk voor meer informatie op website, facebook of instagram van SDO.