Sterke tweede helft brengt SDO de winst


Afgelopen zaterdag startte de zaalcompetitie, de eerste wedstrijd voor SDO was tegen SKV Amsterdam. Na een matige eerste helft waarin de Amsterdammers met vijf doelpunten voorsprong de rust in gingen. Keerde SDO de tweede helft wedstrijd door na een inhaalslag de overwinning te pakken met 15-14 uitslag op het scorebord.

Door het verlies vorig jaar in de een driekamp degradeerde de Hillegomse korfballers naar de vierde klasse. Dit jaar wil SDO bovenaan de meedoen en strijden om de titel. Na een wisselvallige voorbereiding was er afgelopen zaterdag de start van de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd was tegen studentenvereniging SKV Amsterdam. In het verleden werd hier regelmatig tegengespeeld en veelal was de winst voor SDO.

Bij de eerste aanvallen van SDO was het duidelijk dat er veel mogelijkheden waren om te tot schot te komen. Helaas stond het vizier nog niet op scherp, dit in tegendeel van de Amsterdammers. Zij schoten een hoog percentage raak, waardoor richting de rust er al een gat van vier doelpunten was. Vlak voor rust werd het nog erger toen met een afstandsschot de ruststand bepaald werd. 6-11.

Na rust leken de studenten niet te verzwakken, hun tweede aanval was het wederom raak, 6-12. Dit leek voor SDO het moment om wakker te worden. SDO nam de overhand, en kon door lange aanvallen vaker de schoten herhalen wat volgde tot doelpunten. En beetje bij beetje kroop SDO dichter bij Amsterdam. Vooral Luuk Zwaan was in deze fase zeer scherp, het was ook dezelfde Zwaan die vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord zette, 14-14. Nog geen twee minuten later was het Vincent Baak die SDO naar de voorsprong schot met een kortschot. En zoals SDO meerdere keren op het veld had aangetoond konden zij de wedstrijd dood maken en uitspelen en bleven de punten in Hillegom.

Ondanks de lastige overwinning start SDO wel goed aan de competitie, volgende week zal de ploeg afreizen naar Bussum om aan te treden tegen KV DOC. DOC heeft de eerste wedstrijd ook gewonnen van Vlug en Vaardig.