Update Corona


Tijdens de laatste persconferenties heeft het kabinet maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Door deze maatregelen wordt de (korfbal) sport hard geraakt.

In het afgelopen jaar zijn wij als vereniging telkens in staat geweest om met elkaar de maatregelen op te volgen en op deze manier nog zoveel mogelijk activiteiten door hebben kunnen laten gaan.

De veldcompetitie hebben wij gelukkig bijna volledig af kunnen ronden. Ook hebben wij nog een zeer geslaagd koppelschiettoernooi kunnen organiseren. Echter zijn de (zaal) wedstrijden voorlopig niet meer toegestaan.

Er bestaat echter nog steeds een mogelijkheid tot trainen, mits we rekening houden met anderhalve meterbeperkingen. Bij de jeugd onder de 18 jaar hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden.

Het is nog onbekend wanneer de zaalcompetitie weer mag worden opgestart en wij dus weer wedstrijden mogen spelen. Tot nu toe gaat het proces van de competitieplanning volledig door, om zo snel als het weer kan weer te kunnen spelen.

In deze tijd van het niet mogen spelen van wedstrijden en de overige maatregelen willen wij toch een gezellige vereniging blijven en de binding met onze leden niet verliezen.

Hierdoor hopen wij dat de trainingen nog steeds bezocht blijven en zullen wij hier leuke activiteiten voor verzinnen. Ook zal de AC leuke activiteiten verzinnen zodat wij elkaar (online) kunnen blijven zien.

Alle commissies binnen SDO proberen op creatieve manier alsnog zoveel mogelijk het verenigingsgevoel te waarborgen. Zo zijn er bij de jeugd al meerdere leuke activiteiten geweest de afgelopen periode.

Zoals bij veel verenigingen hebben de nieuwe maatregelen ook een directe impact op de financiën van de vereniging. Wij proberen de kosten zoveel mogelijk te verlagen om de lagere inkomsten te compenseren. De contributie voor het komende korfbalseizoen zal volledig in rekening worden gebracht. Aan het einde van het korfbalseizoen zullen wij de balans opmaken. Uiteraard staat het bestuur open voor vragen hierover.

Zodra er nog andere leuke ideeën/initiatieven zijn gedurende deze bijzondere tijden vernemen wij dat graag. Op deze manier proberen wij samen op een toch zo’n sportief mogelijke manier deze tijd door te komen.